Noaberschap, dat gaan we vieren!

Noaberschap, voor de ene persoon een bekende kreet en wellicht een ‘way of life’. Voor de ander iets wat vraagtekens geeft. In Twente en Achterhoek is het zeker alom bekend. Ook in Limburg gebruiken ze het woord Noaberschap. Nabuurschap, het omkijken naar elkaar. Wij vertalen het graag naar modern Noaberschap, gericht op verbinding, interactie, uitwisseling en participatie. Deze term moet gevierd worden en dat doen wij op 15 juni!

Wat zou er gebeuren als je noaberschap binnen jouw bedrijf zou toevoegen? Dat mensen net iets meer naar elkaar omkijken. Dat mensen meer verbinding mogen ervaren met de organisatiedoelstellingen en hierin ook meer eigenaarschap durven pakken. En niet alleen werkgerelateerd natuurlijk, want het leven bestaat uit meer dan werk. Als je daar oog voor hebt, wat zou dat doen met de verbinding van jouw mensen.

En heel vaak gebeurt dit ook. Dan is het een vanzelfsprekendheid. Maar dan zie je het niet terug in de uitstraling. Terwijl het aantrekken van nieuwe mensen, zowel mensen met ervaring als zij-instromers, dat je juist op die menselijke maat de juiste mensen aantrekt.

Vorig jaar, op 15 juni, hebben we zowel Possible Impact als de Noaber~organisatie gelanceerd. Kijk hier voor de lanceringsfilm. Daarbij hebben we ook meteen 15 juni benoemd tot ‘Dag van de Noaber~organisatie’.

Waarom wil ik Noaberschap omarmen?

Wat levert het op om hier meer oog voor te hebben? ‘Het is maar een titel’. Het gaat veel verder dan dat. Welke cultuur wil jij bouwen binnen jouw bedrijf? Wie wil jij zijn en hoe pak je dat samen met jouw mensen op? Waar wil je naartoe en wat hebben jullie hiervoor nodig? Wat zijn kaders waarin jullie werken? Hoe ondersteun je elkaar om een stap vooruit te maken? En hoe kan je daardoor samen de uitdagingen aan, op dit moment en in de toekomst? Het liefste zien wij in elke organisatie Noaberschap.

Mission Possible

De inclusieve samenleving in 2041

Een missie voor de toekomst

Uiteindelijk zien we bedrijven als een mini-maatschappij. In de huidige maatschappij zie je polarisatie, een hardheid. Terwijl er ook een enorme behoefte is om meer naar elkaar om te kijken en dat iedereen mee kan/mag doen. Daar liggen nog genoeg uitdagingen. Stel je eens voor dat jij jouw mensen inspireert om binnen jouw organisatie meer naar elkaar om te laten kijken. Je laat zien dat juist de verschillen van waarde zijn, zodat zij ook geïnspireerd raken om in hun eigen omgeving anders naar mensen te kijken of met ze om te gaan.  En zo breiden we dan samen de olievlek verder uit. Doe jij met ons mee?

Wil je meer horen en ook geïnspireerd raken door andere bedrijven, sluit je dan aan bij de inspiratiesessie op 15 juni van 9.00 tot 11.00 uur op het Zwitsal terrein in Apeldoorn.

Klik hier om je aan te melden.

Wil je persoonlijk eens sparren over wat noaberschap binnen jouw organisatie, meld je dan hier aan voor een sparringsessie.

Lees ook meer hierover in deze blogs

Wat is een Noaber~organisatie?

Het waarom van de Noaber~organisatie

Bekijk onze laatste artikelen:

vrouwen-drinken-thee-samen-in-deurpost
medewerkers-meeting-presentatie-betrokkenheid