Vitaliteit, waar begin je?

Deze week is het de week van de vitaliteit. Een thema wat gelukkig steeds vaker op de agenda komt. En tegelijkertijd is het ook een enorm breed begrip.

Geregeld krijgen we vragen over hoe je dit binnen een organisatie kan oppakken. Waar begin je, wat kan je wel en niet bespreekbaar maken? Waar ligt de grens van verantwoordelijkheid tussen werkgever en werknemer? Tijdens deze week delen we diverse tips over hoe wij ernaar kijken vanuit de Noaber~organisatie en ook concrete voorbeelden vanuit de praktijk.

 

Vitaliteit borgen, geef aandacht aan de organisatie

Wat je vaak in de praktijk ziet, is dat er vooral aandacht is voor het individu. En met name op de BRAVO onderwerpen (bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning). Terwijl dat integraal vitaliteitsmanagement gaat over:

  • Gezonde organisatie
  • Gezonde teams
  • Gezonde medewerkers

Een gezondheidsweek, workshop voeding of hardloopclinic kan je zeker wel (blijven) aanbieden. Maar wanneer een organisatie niet gezond en dus niet veilig is, komt iemand echt minder snel in beweging. Dat klinkt voor iedereen logisch. Maar hoe pak je het op een integrale manier aan?

 

Praktische stappen

Deze week nemen we je mee in de stappen die je kan nemen in het kader van vitaliteit. Daarbij delen we ook echt praktische tips met je. De onderwerpen die we behandelen:

  • Vitaliteit van je medewerkers, waarom zou je er aandacht aan geven?
  • Gezondheid van de organisatie, waar kijk je naar?
  • PMO, wat kan je er mee?
  • Foplossing of bronaanpak.

Ben je zelf al aan het oriënteren over de mogelijkheden binnen jullie organisatie en wil je hierover te sparren, neem dan contact op. Vanwege de ‘Week van de vitaliteit’ bieden we een half uur kosteloos sparren aan. Meld je aan via het contactformulier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie