Diensten

Jouw organisatie is uniek, jouw mensen bijzonder en jouw missie speciaal. Om kennis te maken met het Noaberschap is er een aanbod vanuit de vier elementen gemaakt. Deze kunnen in de vorm van een lezing, workshop en kort programma aangeboden worden.

We geven jullie hierbij inzichten, inspiratie en bewustwording. Een belangrijke eerste stap richting een Noaber~organisatie. We kijken daarbij naar wat past op dat moment bij jullie. Het draait immers om jouw doelen en uitdagingen, dus dat is altijd het uitgangspunt. Daarnaast bieden wij advies en ondersteuning op dit gebied. Het kernwoord? Maatwerk.

Even buurten?

Iedereen wilt talenten boeien, aantrekken en binden. Dit heeft alles te maken met je visie en missie als organisatie,  Waar wil je naartoe als organisatie? En hoe geef je dan huidige en nieuwe werknemers de juiste handvatten om naar je doelen toe te werken? Tijdens een open en oriënterend gesprek kijken we samen naar jullie doelen en hoe je in beweging kan komen om hier naartoe te werken. Samen kijken we daarna naar een mogelijk stappenplan wat bij jullie past.

Even buurten

Quickscan – Blik naar binnen

In een interactieve sessie werpen we samen een eerste blik op je organisatie. Met het oog op de toekomst zoeken we naar de uitdagingen die er liggen voor je mensen en de organisatie. Deze sessie werkt dus alleen als er van alle lagen uit het bedrijf mensen de sessie bijwonen. Er komt een compleet plan van aanpak uit, maar het is niet de bedoeling dat deze in de kast verdwijnt. Er komen altijd 3 winstpakkers uit die je meteen kan oppakken.

Van hokjes naar puzzelstukjes – Blik op elkaar

In deze workshop draait het allemaal om het bespreekbaar maken van talenten, maar ook net zo belangrijk, non-talenten. Door hier duidelijk inzicht in te krijgen ontdek je waar je mensen energie van krijgen en waar ze écht geschikt voor zijn. Dit heeft als gevolg dat ze meer zelfvertrouwen krijgen in hun werk en weten wat bij ze past. Inzicht in elkaar geeft op deze manier de positieve verschillen aan en geeft nieuwe energie om te werken.

Frisse gesprekken – Blikken verbinden

Jump Movement, een gespreksmethode om beweging te creëren en betrokkenheid te vergroten. Het is gericht op eigenaarschap. Een frisse manier van kijken naar meetings, vergaderingen en bijeenkomsten. Het geeft duidelijke inzichten om in alle lagen van het bedrijf elkaar eens op een frisse andere manier te horen. Hierdoor leg je duurzame veranderingen bloot en ga je met nieuwe energie aan de slag.

Toegankelijkheid – Blik op de buurt

Drempels verlagen in je organisatie om toegankelijk te zijn, letterlijk en figuurlijk. Het draait om de thema’s diversiteit en inclusie. Van de taal die je in werving gebruikt tot de fysieke locatie van je organisatie. Kortom, hoe maak je je organisatie toegankelijk maken voor je omgeving.

Advies & Ondersteuning

Onze blikken mengen?

Iemand waar je mee kunt praten in een veilige setting. Iemand die meedenkt en een klankbord is. Hoe geef je je doelen vorm en hoe integreer je dat in je P&O beleid. Dat is wat wij voor je kunnen betekenen.

Van P&O naar Noaberbeleid

Hoe wordt en blijf je als werkgever aantrekkelijk op de arbeidsmarkt? En hoe kun je aan de hand van de 4 elementen nieuwe kansen in je beleid toepassen en borgen? Afhankelijk van je organisatie heb je een bepaald P&O beleid. Een noaber~organisatie integreert de 4 elementen om bij te dragen aan je doelen. Het vergroot betrokkenheid, verduidelijkt de doelen voor je organisatie en geeft gedeelde verantwoordelijkheid. Het is de volgende stap in het bereiken van een beleid wat goed is voor werkgever én werknemer.

Noaberprogramma – Van winstpakker naar Noaberschap

Met de Noaberstrategie kijken we naar welke noaberidentiteit jullie willen toewerken. En samen met jullie Noabers bepalen we welke stappen hierbij horen. Dit traject gaat dus écht om maatwerk. Alles is gekoppeld aan jullie eigen missie en visie samen met de doelstellingen op gebied van jullie noaberschap. Allemaal om het plezier te verhogen, anderen te inspireren en enthousiaste klanten te krijgen.

Het doorvoeren van gevonden winstpakkers in je beleid is dus de eerste stap. Maar hoe zorg je ervoor dat de 4 elementen echt gaan leven in je organisatie. Op basis van interactieve sessies en gesprekken zorgen we voor een op maat gemaakt programma dat precies dat gaat doen, jouw organisatie een Noaber~organisatie maken. Meer weten? Bekijk onze Werkwijze.