Over Noaber~organisaties

Iedere organisatie wil een Noaber~organisatie worden. Want binnen noaberschap staat iedereen voor elkaar klaar. Een Noaber~organisatie springt voor zowel haar mensen binnen als wel de mensen buiten de organisatie in het vuur. Het betekent werken in een (mini-)maatschappij waar inclusie en diversiteit vanzelfsprekend  zijn. Kortom, mensen kijken écht om naar elkaar.

Het begint allemaal bij jouw organisatie en haar mensen. Zij zijn de reden dat je samen de dagelijkse bezigheden kunt voorzetten en je jaarlijkse doelen kunt behalen. Maar het kan lastig zijn om nieuwe taken op te vullen met vacatures. Of het aantrekken van nieuw talent om je team te versterken na veranderende behoeften. Dit heeft als gevolg dat je als organisatie naar buiten toe kijkt om dit op te lossen, maar er liggen volgens ons altijd kansen binnen jouw eigen team.

Wij zien dat er binnen organisaties altijd kansen liggen als het gaat om de betrokkenheid van hun team. Deze kansen kun je vinden wanneer je als organisatie ervoor zorgt dat de neuzen van jouw medewerkers dezelfde kant op staan. Denk hierbij aan een scherpe missie met bijbehorende kaders die jouw mensen het gevoel geeft dat ze écht iets kunnen bijdragen. Of dat mensen een baan aan het uitvoeren zijn waar ze hun volledige potentie mee kunnen ontplooien. Kortom, uitdagingen die volgens ons met Noaberschap aangepakt kunnen worden.

Door een Noaber~organisatie te worden, geef jij jouw organisatie de kans om van binnenuit sterker te worden. Aandacht voor de mens achter de functie, zodat mensen meer uit zichzelf kunnen halen en meer omkijken naar elkaar. Dit vanuit gedeelde verantwoordelijkheid en verbinding met de organisatie. Een plek waar mensen willen blijven werken en verder ontwikkelen, waardoor het ook een plek wordt waar nieuw talent wil komen werken.

De elementen van een Noaber~organisatie

Met plezier doelen behalen

Het omkijken naar elkaar en naar de organisatie zorgt voor een gedreven organisatie die de belangrijke doelen behalen. Elkaar als toegevoegde waarde zien. En daardoor samen op een plezierige manier aan het werk zijn. En als het even wat moeilijker gaat, individueel of collectief, is er ruimte voor het gesprek en steun aan elkaar.

Inzetten op talent

De mensen op de juiste plek. Van hokjes naar puzzelstukjes. Écht inzetten op talenten. Non-talenten bespreekbaar maken. Samenwerken met al het onbenut potentieel binnen jouw team.

Diversiteit en inclusiviteit zijn vanzelfsprekend

Onderlinge verschillen tussen mensen dragen bij aan de waardecreatie in een organisatie. Diversiteit wakkert vernieuwing van processen, producten en diensten aan. Een inclusieve organisatie staat voor dat iedereen er mag zijn en wordt betrokken op zijn/haar kwaliteiten.

Maatschappelijke Impact

De organisatie staat midden in de maatschappij en maakt impact met hun behaalde doelen.

De kracht van Noaber~organisaties

Een Noaber~organisatie is een krachtige organisatie die staat voor de inclusieve samenleving. Dat levert je een groot aantal voordelen op, namelijk:

  1. Plezier voor de werkgever én de werknemers
  2. Meer geld, geluk en gezondheid
  3. Enthousiaste klanten
  4. Aantrekkelijk voor nieuw talent
  5. Impact op de maatschappij

Meer over de kracht van de Noaber~organisatie →