Over Possible Impact

Possible Impact staat voor de inclusieve samenleving binnen organisaties. Het verhaal achter ons bedrijf is het verhaal achter de vader van Suus, onze oprichter.

Focus op wat wél kan, het verhaal van mijn vader!

In de woorden van Suus;

“Mijn vader werkte al zeker 30 jaar niet meer. Hij was volledig afgekeurd vanwege een spierziekte. Ik was niet anders gewend dat hij thuis was. Eerst repareerde hij nog tv’s en videorecorders. Probeerde hij nog een kastje van Filmnet na te maken. Ik vond het gewaagd. Maar later hoorde ik dat hij, voordat hij ziek werk, muziekinstrumenten en versterkers maakte, samen met zijn broertje. Dat ze diverse auto’s hebben gerepareerd. En onder andere de Triumph voor mijn moeder helemaal opnieuw opgebouwd.

Naarmate de jaren vorderden, werden de beeldbuizen platter en veranderde de techniek. Hij had de kennis niet meer en het kleine priegelwerk werd te lastig. De tijd van reparatie veranderde in tijd van tv kijken. Tv kijken om kennis te vergaren, om er vervolgens zelf niet zoveel mee te kunnen doen. Dit heeft hij tot het einde volgehouden.

Door zijn werk bij de Sparta heb ik met zijn aanwijzingen zelf geleerd om fietsen te repareren. Dat zie ik ook bij mijn nichtjes terug, die daarnaast ook auto’s en brommers kunnen repareren. Als mijn broer of ik een auto wilden kopen, reden we tijdens de proefrit naar huis. Dan luisterde hij even en kon precies vertellen of we de auto konden kopen of dat er wat aan mankeerde. En nog steeds heb ik spijt dat ik mijn vader niet meer heb gevraagd als het om onderhoud van de auto ging. Ik had er graag meer in willen leren.

Op een gegeven moment ging mijn vader naar een Activiteitencentrum. Enerzijds voor zichzelf, om even in een andere omgeving te zijn en om wat te kunnen doen, samen met de begeleiders. Anderzijds voor mijn moeder, omdat de zorg ook intensiever werd.

Hij koos bij het AC voor drie activiteiten. Samen met andere bezoekers was hij actief voor de radio-uitzendingen in het gebouw. Wat mooi paste bij zijn liefde voor de muziek en de techniek erachter. Naast de uitzendingen liet hij zijn stem ineens horen in de cliëntenraad. Dit terwijl mijn vader bekend stond als geen echte prater. En op een gegeven moment kwam hij bij mij met een prachtig schilderij. Een bijzondere aquarel die stond voor de reis van Indonesië naar Nederland. Ik weet niet of je weet hoe moeilijk aquarelleren is. Laat staan als je een spierziekte hebt.

En dat was niet het enige, waar hij ons mee verraste. Hij heeft diverse schilderijen en tekeningen gemaakt. Waaronder de tekening van een olifant. Deze staat nu ook samen met een andere tekening in mijn kantoor.

Stel je voor als mijn vader niet meteen was afgekeurd, maar tijdelijk nog was ingezet als instructeur of leermeester. Hoeveel mensen had hij het vak nog kunnen leren? Laat staan als hij eerder aan de slag was gegaan met tekenen en schilderen. Dan had hij meer mensen en direct zichzelf blij kunnen maken met mooie kunstwerken aan de muur. En wat als ik hem meer had gevraagd en daarover met hem verder had gesproken, wellicht had ik dan ook een andere opleidingskeuze gemaakt.

Dit gaat niet alleen om het wel of niet afkeuren van iemand. Het gaat er ook om dat iemand zijn eigen potentieel inziet. Dat je samen kijkt naar ‘wat kan wel’. Dat je in alle kwetsbaarheid en openheid kan kijken naar de belemmeringen en mogelijkheden. En dan je vanuit de mogelijkheden er mag zijn. Omdat er door een nieuwe vorm van werk verdelen meer ruimte voor elkaar ontstaat.”

Als je denkt in mogelijkheden, is er voor iedereen plek.

Visie

Bedrijven zijn de sleutel naar de inclusieve samenleving!

In de huidige Nederlandse maatschappij zijn nog veel uitdagingen om tot een fijne samenleving te komen. Denk aan uitdagingen omtrent verdraagzaamheid, inclusie, diversiteit, het respect hebben voor en rekening houden met elkaar. Daarnaast zie je persoonlijke uitdagingen zoals een goede werk/privé balans, toenemende zorgtaken en financiële uitdagingen.

Wij geloven erin dat ieder bedrijf een (mini)-maatschappij is met haar eigen regels en wetten. In een bedrijf werkt iedereen aan dezelfde betekenis en daarbij is iedereen gelijkwaardig. Binnen de organisatie weet iedereen duidelijk wat zij wil betekenen. Medewerkers ontdekken op welke manier zij hier aan willen bijdragen met hun talenten en ervaringen. Door binnen organisaties ruimte te geven aan diversiteit en inclusie, ervaren we allemaal hoe we het beste met elkaar om kunnen gaan. Op deze manier zien we samen hoe er een bijdrage geleverd kan worden aan de maatschappij vanuit het bedrijf.

Dit inspireert de mensen binnen de organisaties om vanuit dit gedachtengoed ook zo om te gaan met de mensen binnen hun eigen omgeving, familie, vrienden, buren en vrijwilligerswerk. Zo maken we samen een mooie eerste stap naar het ultieme doel: De inclusieve samenleving.

Onze missie

Mission Possible: de inclusieve samenleving in 2041

Bedrijven zijn de sleutel naar de inclusieve samenleving. Onze missie is om in 2041 (100 jaar Chris Reep, vader van Suus) de inclusieve samenleving te bereiken, doordat bedrijven het voortouw nemen door een Noaber~organisatie te worden.

Ons team

Possible Impact is opgezet door Suzanne Reep, vaak beter bekend als Suus Reep. Na een lange tijd in loondienst waar zij zich als P&O manager verder ontwikkeld heeft op gebied van duurzame inzetbaarheid en sociale innovatie, werd het tijd om zelfstandig ondernemer te worden om haar kennis en ervaring met een frisse wind in zetten voor anderen.

Het is Suus duidelijk dat er nog een grote uitdaging ligt als het gaat om mensgericht organiseren en ruimte geven aan diversiteit en inclusie. Bedrijven zoeken handvatten om van het ‘iets ermee willen doen’ naar een concrete vorm te gaan. Suus zelf is echt iemand die vanuit modern noaberschap leeft, zowel in haar werk als privé. Daarbij past de filosofie van Ubuntu, ‘Ik ben omdat wij zijn’, als gegoten. Deze manier van kijken vindt haar wortels in de achtergrond van haar Indische en Nederlandse cultuur.

Als je durft te kijken vanuit ‘iedereen mag er zijn zoals hij/zij is’, zijn de verschillen geen belemmering, maar een toegevoegde waarde. Suus: “Ik heb van veel mensen wat mogen leren. Zij zagen iets in mij, waardoor zij mij het vertrouwen gaven om te leren en te groeien. Ieder op zijn of haar manier. Ik zie nog vaak dat we elkaar beperken. Laten we vanuit het positieve kijken, in mogelijkheden. Dan komen we verder vooruit!”

Ook Suus is niet van alle markten thuis en doet graag waar ze goed in is en energie uit haalt. Vanuit Possible Impact werken we samen met een groep van zelfstandigen en partners die elkaar kunnen aanvullen. Om zo tot het beste maatwerk te komen die jouw organisatie verder kan helpen.

Daarbij kan je denken aan mensen die kunnen ondersteunen bij het verbeteren van de samenwerking, optimalisatie van processen en behandelen van innovatievraagstukken. Maar in het team zit bijvoorbeeld ook Mike Reep, die mee kan denken hoe je als bedrijf toegankelijker kan zijn voor mensen in een rolstoel.