Het waarom van de Noaber~organisatie..

In de vorige blog vertelde ik over wat een Noaber~organisatie is. Zo’n organisatie klinkt natuurlijk hartstikke leuk. Maar waarom zou je nou een Noaber~organisatie willen zijn? Goed om daarbij stil te staan, want het gaat verder dan een ‘leuke werktitel’.

Een vraag aan jou: wie wil jij zijn?

  • Een werkgever die zijn mensen zo optimaal mogelijk inzet zodat je samen zo veel mogelijk winst uit de onderneming haalt? Processen zijn duidelijk, iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt en samen zet je alles op alles om elke keer weer beter te scoren.
  • Of een werkgever die samen met de mensen zoveel mogelijk uit het potentieel van de onderneming haalt, waardoor het rendement goed is, er een gezonde cultuur heerst, iedereen met plezier aan het werk is en zelfs energie over heeft om buiten het werk om ook nog wat anders te kunnen doen.

Beide antwoorden zijn helemaal goed. Belangrijk hierbij is dat het aansluit bij waar jij en jouw mensen zich goed bij voelen. Het een hoeft het ander ook niet uit te sluiten. Het verschil zit vooral in de intentie waarmee je wilt samenwerken. Gaat het om winstgevend zijn of van betekenis zijn?

Transitie in goed werkgeverschap

We zitten in een transitie als het gaat om goed werkgeverschap. De behoeften van mensen veranderen, mensen staan meer stil bij de keuze van werk. Meer tijd en een goede balans met privé wordt steeds belangrijker. Op zich al bijna geen nieuws meer. Maar toch zien we geregeld dat het nog geen onderwerp mag zijn, terwijl dat direct invloed heeft op de betrokkenheid van medewerkers. Daarnaast kan het ook ervoor zorgen dat de stroom aan nieuwe mensen opdroogt.

Hoe zou het voor jou voelen? Je hebt oprechte aandacht en zorg voor jouw mensen. Mensen hebben ook oprecht aandacht voor de organisatie. Je weet samen waarvoor je het werk doet, je weet daarbij echt wat je aan elkaar hebt en iedereen weet hoe je aan kan bijdragen.

Van organisatie naar de eigen omgeving

En hoe mooi, jouw mensen ervaren dit als zo prettig en inspirerend, dat zij dit ook gaan toepassen in hun eigen omgeving. Oog voor de mensen om hun heen, zoals in de buurt of bij een vereniging, elkaar als gelijkwaardig zien, inzet van hun potentieel binnen vrijwilligerswerk, noem maar op.

Wie wil jij zijn? Of een andere vraag: hoe wil jij terugkijken op jouw werkend leven? Wat wil jij achterlaten? Wil jij helpen de positieve olievlek te vergroten binnen onze samenleving en wil jij weten waar jij kan beginnen? Maak dan gerust een afspraak om hierover te sparren. Ik kom graag even buurten!

Bekijk onze laatste artikelen:

vrouwen-drinken-thee-samen-in-deurpost