Hoe kan je je medewerkers boeiend en binden?

Mensen vertrekken sneller, voor meer geld én meer uitdaging. Dat gebeurt in de huidige carrières van werknemers meer dan ooit. Combineer het met een vergrijzende populatie en overal bedrijven met te weinig handjes en jij zit als werkgever zonder collega’s. Dan komt dus vanzelf de vraag; ‘Hoe kan ik mijn medewerkers boeien en binden aan mijn organisatie?’. Er is geen kort antwoord op deze vragen, dus lees mee.

 

We zoeken mensen

Als iemand in je organisatie het gevoel heeft niet meer te passen bij wat het bedrijf wil dan gaan ze weg. Hoe kijk je samen met je mensen naar de rollen binnen je bedrijf? Wie past waar en hoe laat je ze dat ontdekken. Dat draait om een gevoel van saamhorigheid creëren. Investeer tijd in het vinden van de betekenis van de rol van een medewerker, daaruit rolt vanzelf de motivatie om te bedenken hoe je die talenten inzet voor je klanten. Want, als je mensen zoekt, komt dat waarschijnlijk vanuit de behoefte om de hoe te realiseren voor je klanten. Hoe kom je er nou achter wat je medewerkers beweegt dan?

 

Deel je waarden met elkaar

Welke waarden zijn belangrijk en hoe deel je dat. Dat zit onder andere in het omkijken naar elkaar. Omkijken zit misschien wel in de organisatie, maar vaak in het onbewuste. Maak het zichtbaar – want het is mooi dat we naar elkaar omkijken en dat we dat met elkaar hebben. Vind elkaar in de betekenis van het werk. Want een gedeelde missie heeft te maken met de doelen in je privéleven. Dit maakt dat mensen de vrijheid voelen om te doen waar ze zich goed bij voelen, dus dat kan betekenen dat ze ook verder kijken bij een andere werkgever.

 

Vertrekken en terugkomen

Mensen die vertrekken en dan weer terugkomen, dat is niet per se optimaal, maar misschien wel heel hard nodig als oplossing. Geld en uitdaging is één ding, maar het team en de cultuur is ook net zo, al dan niet, belangrijker voor mensen. Het is dus ook goed om ergens anders te kijken. Dat laat zien wat je hebt en geeft je de vrijheid om bewust te worden van je aantrekkingskracht als organisatie. Wat voor soort mensen heb je nou eigenlijk nodig om je missie als onderneming te behalen?

 

Ga het gesprek aan

Hoe zorgen we ervoor dat mensen het gevoel hebben dat ze bij een organisatie horen? Hoe zit het met je toekomst en hoe kunnen we dat met elkaar realiseren. Praat met je medewerkers, want alleen zo kun je geboeid raken door wat zij doen en zijn. Deel de waarden met elkaar en steek tijd in het zoeken naar de waarden van je huidige personeel in plaats van alleen nieuw personeel. Zoek samenwerkingen met andere bedrijven die wellicht mensen hebben waar jij wat aan hebt en andersom. Boeiend en binden van medewerkers heeft niet een gestandaardiseerde oplossing, maar er zijn wel talloze manieren om vandaag nog te beginnen.

 

Wil je een open gesprek voeren met ons? Neem contact op en we komen graag met een bakje koffie effe buurten over dit onderwerp.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie