Van hokjes naar puzzelstukjes

Blik op elkaar

Het is eigenlijk bijzonder. We weten allemaal dat niemand 100% past ‘op’ een functiebeschrijving, in een hokje. En toch is elke organisatie op die manier gestructureerd: een organisatie is een verzameling hokjes. Theoretisch handig, maar in de praktijk levert dat hokjes-denken flinke stress op: iedere medewerker heeft namelijk wel een paar niet-ontwikkelbare punten (non-talenten) en die leiden tot frustratie en geregeld ook stress.

En dan heeft iedere medewerker ook nog talenten die níet van hen gevraagd worden, onbenutte talenten: zo zonde, in feite zijn dit kwaliteiten die ze thuis moeten laten. Dit geeft nog meer stress. Stress zet een rem op de ontwikkeling en groei van je medewerkers, dus ook op de ontwikkeling en groei van jouw organisatie.

Voor wie is deze sessie bedoeld?

Wanneer je mensen de energie voor bepaalde taken helemaal kwijt zijn en er bepaalde taken echt blijven liggen. Het is alleen al goed om eens samen om tafel te zitten en te praten over wat de ambities binnen je team zijn. Ieder mens is uniek en werkplezier kun je alleen maar vergroten door goed naar elkaar te luisteren. De hokjes en kaders die we binnen een functie opleggen kunnen we zo omvormen naar puzzelstukjes om de alledaagse taken goed te verdelen.

Wat levert het op?

Mensen bewegen alleen maar als ze dat echt willen. Dus verandering werkt alleen maar van binnenuit, als mensen er zelf ook iets aan hebben, als ze aangestoken worden door de verandering. ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’ zorgt ervoor dat het innerlijke vlammetje weer aangaat bij mensen, dat ze in beweging komen, dat ze weer vertrouwen krijgen, dat ze zelf op zoek gaan naar waar ze kunnen bijdragen.

Daarnaast geeft het meer inzicht in elkaars talenten en zo creëer je direct meer verbinding en betrokkenheid binnen een team.

Even buurten?

Iedereen wilt talenten boeien, aantrekken en binden. Dit heeft alles te maken met je visie en missie als organisatie,  Waar wil je naartoe als organisatie? En hoe geef je dan huidige en nieuwe werknemers de juiste handvatten om naar je doelen toe te werken? Tijdens een open en oriënterend gesprek kijken we samen naar jullie doelen en hoe je in beweging kan komen om hier naartoe te werken. En samen kijken we daarna naar een mogelijk stappenplan die bij jullie past.